Ajax stoft tegen Liverpool de Tadic-variant af

Reacties

Ajax maakt zich op voor de eerste wedstrijd van dit seizoen in de Champions League. De kans is groot dat trainer Erik ten Hag tegen Liverpool terug gaat vallen op de Tadic-variant, met de Servische aanvoerder in de rol van spits.

Ajax stoft tegen Liverpool de Tadic-variant af
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Ten Hag loofde dinsdag tijdens de persconferentie nog maar eens de kwaliteiten van Liverpool. De trainer omschreef de Engelse grootmacht als het beste team ter wereld. 'Het ene jaar wonnen ze de Champions League, het andere jaar de Premier League', zette Ten Hag zijn stelling kracht bij.

Over zijn eigen ploeg hield de trainer zich op de vlakte. Zoals altijd gaf hij niets prijs over de opstelling, maar de kans is groot dat Dusan Tadic woensdagavond in de spits zal staan. De aanvoerder wordt door velen als ideale spits gezien, maar speelt dit seizoen tot nu toe alle wedstrijden vanaf links. Volgens Ten Hag heeft dat ook met de weerstand te maken.

'Tegen ploegen die hoog druk zetten op onze helft, is het Dusan zijn kwaliteit om zich aanspeelbaar te maken en de bal bij zich te houden en een goede voortzetting te geven', aldus Ten Hag. 'In de Eredivisie komen wij niet vaak onder druk te staan en dan heeft hij vooral veel rendement als hij vanaf de linkerkant tot veel voorzetten en slimme passes kan komen. Bovendien heeft hij ook daar veel scorend vermogen.'

Aangezien Antony niet inzetbaar is, zullen de vleugels zeer waarschijnlijk worden bezet door David Neres en Quincy Promes.

In de Pak Schaal Podcast gaan clubwatcher Freek Jansen en Arco Gnocchi dieper in op de wedstrijd van vanavond. Het duo bespreekt onder meer het middenveld, de Champions League-gevoelens en de kansen tegen Liverpool.

Luister hier naar de hele Pak Schaal Podcast:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Beluister de gehele podcast via:

- Apple
- Google

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.