Ajax-sterkhouder Blind fit genoeg voor basisplaats tegen PSV

Reacties

Daley Blind staat zondagmiddag gewoon in de basis bij Ajax voor de competitietopper tegen PSV. De verdediger had na de wedstrijd van donderdag tegen Lille een vraagteken achter zijn naam staan, maar is fit genoeg bevonden om te kunnen starten in Eindhoven.

Ajax-sterkhouder Blind fit genoeg voor basisplaats tegen PSV
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Ajax
Ajax

Ajax plaatste zich donderdag door een 2-1 zege op Lille OSC voor de achtste finale van de Europa League. Na dat duel bleek dat Blind niet ongeschonden uit de strijd was gekomen. Erik ten Hag (die Nicolás Tagliafico en Noussair Mazraoui ook al moet missen) vreesde voor de inzetbaarheid van Blind tegen PSV, maar de Oranje-international verschijnt gewoon aan de aftrap.

Ten opzichte van Lille-thuis is er een wijziging in de Ajax-opstelling. Sébastien Haller (niet ingeschreven voor de Europa League) keert terug in de voorhoede, wat betekent dat Dusan Tadic weer naar links gaat en David Neres uit de basiself verdwijnt.

Ajax hoopt zondagmiddag (aftrap om 14.30 uur) het toppertrauma van PSV te verlengen. De Eindhovenaren wisten al ruim twee jaar niet te winnen van Ajax, Feyenoord of AZ. In aanloop naar de wedstrijd in het Philips Stadion sprak PSV-trainer Roger Schmidt nog uit dat Ajax in zijn ogen logischerwijs de favoriet is.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Gravenberch, Klaassen; Antony, Haller, Tadic.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.