Ajax stelt eisen aan mediadeal

Reacties

Ajax wil bij de nieuwe tv-deal dat niet alleen de wedstrijden uit de Eredivisie, maar ook uit de Keuken Kampioen Divisie en de Vrouwen Eredivisie live worden uitgezonden. Komende maandag stemmen de clubs over het bod van ESPN, waarbij inmiddels ook een alternatief voor handen is.

Ajax stelt eisen aan mediadeal
© Pro Shots

Tijdens de nieuwe aflevering van de Pak Schaal Podcast gaat het onder meer over de veelbesproken mediadeal. Of Ajax voor of tegen de mediadeal van ESPN of het consortium is, is niet duidelijk, maar wel is zeker dat de Amsterdammers niet alleen in geld denken.

Ajax, waar commercieel directeur Menno Geelen is belast met het dossier rond de mediadeal, heeft twee andere eisen gesteld aan de nieuwe overeenkomst. En dat is dat alle wedstrijden in de KKD en van de Vrouwen live worden uitgezonden op TV of online. Het is Ajax een doorn in het oog dat niet alle wedstrijden nu te zien zijn voor de fans.

Zowel Jong Ajax als de Ajax Vrouwen spelen wedstrijden die ESPN nu niet live uitzendt. Voor Ajax is het een harde eis dat de garantie dat de Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie Vrouwen wordt uitgezonden er wel is in de nieuwe deal. Dit om de fans tegemoet te komen, maar ook om sponsoren te kunnen trekken voor bijvoorbeeld de Ajax Vrouwen. Het uitzenden van de wedstrijden is volgens Ajax cruciaal om bekendheid te genereren en zo meer publiek te trekken en meer sponsoren.

Komende maandag stemmen de clubs over de mediadeal, waarbij het uitsluitend gaat over de bod van ESPN. Als tegen wordt gestemd, kunnen ook andere partijen een bod doen. Inmiddels is bekend geworden dat een consortium van kabelaars een significant hoger bod wil doen dan ESPN.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.