Ajax, Spurs en Bergwijn zijn eruit: woensdag medische keuring

Reacties

Na het mondeling akkoord van afgelopen zondag, hebben Ajax en Tottenham Hotspur inmiddels ook schriftelijk overeenstemming bereikt over Steven Bergwijn. De 24-jarige aanvaller zal voor een recordbedrag van 32,5 miljoen euro overkomen en een contract voor vijf jaar tekenen melden bronnen rond de Amsterdamse club.

Ajax, Spurs en Bergwijn zijn eruit: woensdag medische keuring
© Pro Shots

Ajax was met Tottenham Hotspur al geruime tijd in de slag om een overgang van Bergwijn mogelijk te maken. De landskampioen dacht aanvankelijk aan een transfersom van 25 miljoen euro, maar Spurs zette in op minimaal dertig miljoen euro, een soortgelijk bedrag (31 miljoen) dat de club in januari 2020 voor Bergwijn aan PSV betaalde.

Onlangs bereikte de speler zelf al in hoofdlijnen een akkoord met Ajax. Met de transfersom van 32,5 miljoen euro is Bergwijn een recordtransfer in de clubgeschiedenis. Dat record stond op naam van Sébastien Haller, voor wie de Amsterdammers anderhalf jaar geleden 22,5 miljoen euro betaalden aan West Ham United. De verwachting is dat Bergwijn morgen de medische keuring zal ondergaan, waarna de transfer wereldkundig zal worden gemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Meer S. Bergwijn
Meer over S. Bergwijn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.