'Ajax slaat megabod op Dolberg af, Siem de Jong keert terug'

Reacties

Ajax wacht nog een turbulente slotfase van de zomerse transferperiode. Volgens De Telegraaf heeft AS Monaco een eerste megabod van meer dan vijftig miljoen euro op Kasper Dolberg gedaan en zou Siem de Jong dicht bij een terugkeer in Amsterdam zijn.

'Ajax slaat megabod op Dolberg af, Siem de Jong keert terug'

De verwachting is dat Kylian Mbappé, het supertalent van AS Monaco, de overstap zal maken naar PSG. In de zoektocht naar een vervanger zijn de Monegasken bij Dolberg uitgekomen. Ajax zou inmiddels al een bod van meer dan vijftig miljoen euro op de negentienjarige Deen, die nog tot medio 2021 vastligt, hebben afgewimpeld.

De genoemde transfersom zou het transferrecord, dat met de overgang van Davinson Sánchez naar Tottenham Hotspur al werd aangescherpt, opnieuw doen sneuvelen. De vraag blijft wel wat Ajax doet zodra Monaco terugkeert met een nieuw en hoger bod voor Dolberg, die het laatste competitieduel met FC Groningen nog werd gepasseerd. Ajax-coach Marcel Keizer stelde toen wel dat Dolberg nog steeds zijn eerste keus is.

Ondertussen zou Siem de Jong dicht bij een terugkeer zijn. De middenvelder is bij Newcastle United op het tweede plan geraakt en zou na een telefonisch gesprek met Keizer overtuigd zijn dat een nieuwe periode bij Ajax de juiste keuze is.

Ajax wil de komst van de voormalige aanvoerder binnen 48 uur afronden. De medewerking van Newcastle United is daarbij al zeker. De Jong, die flink moet inleveren bij een terugkeer in de Eredivisie, stond ook in de belangstelling van Reading. De Championship-club van manager Jaap Stam had al een akkoord met Newcastle over een transfersom van 2,2 miljoen euro en zou bereid zijn flink meer salaris te betalen. Ajax ziet De Jong, die vorig seizoen nog aan PSV werd verhuurd, als belangrijke kracht die de jonge selectie van de broodnodige ervaring zou voorzien.

En ondertussen moet Ajax ook nog proberen uitschakeling in Europa te voorkomen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.