Ajax scoort erop los, Ziyech doorbreekt bijna magische grens

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Speelronde 24 wordt afgesloten door PEC Zwolle en Ajax. De Amsterdammers hebben het vaak lastig in Zwolle.

Ajax scoort erop los, Ziyech doorbreekt bijna magische grens

PEC Zwolle - Ajax


Aftrap:16.45 uur
Scheidsrechter:Kevin Blom
Laatste 5 duels PEC Zwolle:6 punten
Laatste 5 duels Ajax:13 punten

ACTUEEL

• PEC Zwolle presteert de laatste speelrondes wat wisselvallig, maar de club draait nog altijd goed mee in de subtop. Het verhaal van Ajax is bekend: de Amsterdammers kunnen de achterstand op PSV terugbrengen tot vijf punten bij een zege.

• In zijn laatste negen Eredivisie-duels was Mustafa Saymak goed voor liefst zeven treffers en één assist. De middenvelder is met negen doelpunten ook clubtopscorer van PEC Zwolle.

Een razendsnelle vooruitblik op PEC Zwolle - Ajax

• Na 23 speelrondes voerde Hakim Ziyech met kop en schouders het klassement van meest gecreëerde kansen aan. De teller van de Ajacied staat op 97 en dus kan hij tegen PEC Zwolle de grens van honderd gecreëerde kansen doorbreken. De Marokkaans international is tevens de Eredivisie-speler met de meeste schoten, liefst 111.

• Deze Eredivisie-jaargang kreeg PEC Zwolle het nog niet voor elkaar een ploeg te verslaan die op de dag van die wedstrijd in de topzeven stond (vier remises en vijf nederlagen).

'Aflopend contract Viergever zal voor Ten Hag geen rol spelen'

• Hoewel Ajax inclusief het duel bij PEC Zwolle nog zes uitwedstrijden te gaan heeft, maakten de Amsterdammers dit seizoen al meer treffers buitenshuis dan in de voorbije jaargang: 32 om 31.

'PEC moet tegen Ajax aantonen dat de opgelopen tikken toeval zijn'

• Ajax loopt qua punten keurig in de pas met de voorbije seizoenen en doet het zelfs beter dan in de meeste jaren onder Frank de Boer, zie onderstaande tweet.

HISTORIE

• PEC Zwolle kreeg het vier keer voor elkaar om in eigen huis Ajax op de knieën te dwingen, al dateert de laatste zege alweer uit 1988. Negen keer trokken de Amsterdammers aan het langste eind en vier ontmoetingen leidden niet tot een winnaar.

• In de seizoenen 2002/03 en 2003/04 werd het twee edities achtereen 0-5 voor Ajax. In dat eerste duel stond Diederik Boer onder de lat bij De Blauwvingers.

De laatste vijf Eredivisie-edities tussen PEC Zwolle en Ajax:


SeizoenUitslag
2012/132-4
2013/141-1
2014/151-1
2015/160-2
2016/171-3

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.