Ajax rondt komst van clean sheet-machine Gorter af

Reacties

Ajax heeft de komst van Jay Gorter helemaal afgerond. Een kleine twee weken na het nieuws dat er een akkoord was bereikt met Go Ahead Eagles over een transfersom, heeft de doelman zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract.

Ajax rondt komst van clean sheet-machine Gorter af
© Pro Shots

Voor Gorter (21) betekent de transfer een terugkeer naar Ajax, de club waar hij als jeugdspeler vier jaar voor uitkwam. Hij kwam in 2018 bij Go Ahead Eagles terecht en beleefde in het afgelopen seizoen zijn absolute doorbraak. Met liefst 25 clean sheets in 37 competitieduels ging Gorter de geschiedenisboeken in: hij verbrak het record dat Tonny van Leeuwen in het seizoen 1970/71 neerzette namens GVAV.

Gorter stond al geruime tijd in de belangstelling van meerdere Eredivisie-clubs en gaat nu aan de slag bij Ajax, dat een transfersom van één miljoen euro betaalt. De Amsterdammers haalden eerder al de transfervrije Remko Pasveer in huis. Verder verlengde Maarten Stekelenburg onlangs zijn contract. Kjell Scherpen ligt ook nog vast in Amsterdam, maar lijkt op weg naar de uitgang. Ajax en Brighton & Hove Albion naderen een akkoord over de doelman. Andre Onana is tot 4 november geschorst vanwege zijn dopingstraf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer J. Gorter
Meer over J. Gorter
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.