Ajax richt vizier op talenten Pierie en Scherpen

Reacties

Ajax heeft zijn oog laten vallen op twee grote Nederlandse talenten. De Amsterdammers richten het vizier op Kik Pierie van SC Heerenveen en Kjell Scherpen van FC Emmen.

Ajax richt vizier op talenten Pierie en Scherpen

Technisch directeur Marc Overmars is bijzonder gecharmeerd van Pierie. Heerenveen staat deze zomer open voor een transfer van de achttienjarige verdediger, omdat zijn contract medio 2020 afloopt. Heerenveen is al enige tijd met de linkspoot in gesprek over zijn toekomst, maar het lijkt er steeds meer op dat die buiten Friesland ligt.

Dennis Johnsen, de buitenspeler die op dit moment door Ajax aan Heerenveen verhuurd wordt, kan mogelijk als pasmunt dienen in onderhandelingen. Pierie (18) heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een schat aan Eredivisie-ervaring. De jongeling heeft al 58 competitieduels achter zijn naam voor de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Hij kan uit de voeten als linksback of linker centrale verdediger, maar heeft een voorkeur voor die laatste positie.

Ajax heeft zich enige tijd geleden al bij Emmen gemeld voor Scherpen. De Drentse club heeft de Amsterdammers toestemming gegeven voor een oriënterend gesprek met de negentienjarige keeper, maar Ajax heeft zich nadien niet meer officieel gemeld. Scherpen heeft net als Pierie nog een contract tot medio 2020. Emmen deed hem eind vorig jaar een aanbieding voor een verlengd en verbeterd contract, maar kreeg hierop nog geen reactie.

De verwachting is dat Ajax op korte termijn daad bij woord zal voegen met een bod op Scherpen, die in de voorbereiding op dit seizoen een basisplaats veroverde bij Emmen. Daarbij komt ook een scenario op tafel waarin Scherpen nog een seizoen door Ajax terugverhuurd wordt aan de club uit Drenthe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.