Ajax richt vizier op Ghanese aanvaller van FC Nordsjælland

Reacties

In de zoektocht naar aanvallende versterking is Ajax uitgekomen bij Kamaldeen Sulemana. De achttienjarige vleugelaanvaller van FC Nordsjælland moet mogelijk op korte termijn al de opvolger worden van Quincy Promes.

Ajax richt vizier op Ghanese aanvaller van FC Nordsjælland
© Imago

Promes staat al langere tijd in de nadrukkelijke belangstelling van Spartak Moskou. Als de Russische club met een acceptabel bod komt, zal Ajax meewerken aan een vertrek van de 29-jarige aanvaller.

In de tussentijd schakelt Ajax door naar een vervanger. De clubleiding gooide meerdere lijntjes uit, maar is nu concreet in de markt voor de Ghanese aanvaller Sulemana. Ajax volgt het talent, die zowel vanaf links als rechts kan spelen, al geruime tijd. De tweevoudig international speelt sinds vorig jaar februari voor FC Nordsjælland, de Deense club waar ook Mohammed Kudus speelde voordat hij afgelopen zomer naar Ajax kwam.

Sulemana is dit seizoen in twaalf competitieduels goed voor vier doelpunten en drie assists. Ook als het niet komt tot een vertrek van Promes, hopen de Amsterdammers met het oog op de toekomst de vleugelflitser van FC Nordsjælland naar Nederland te halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.