Ajax rekent tegen FC Groningen weer op belangrijke Gravenberch

Reacties

Het eerste blok met competitieduels sluit Ajax komende zondag af met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Trainer Erik ten Hag verwacht in het Hoge Noorden weer te kunnen beschikken over Ryan Gravenberch, terwijl Mohammed Kudus een groot vraagteken is.

Ajax rekent tegen FC Groningen weer op belangrijke Gravenberch
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
1 - 0
Ajax
Ajax

Sean Klaiber maakt zondag zeker deel uit van de wedstrijdselectie van Ajax. De rechtsback verruilde donderdag FC Utrecht voor de Amsterdammers en traint vrijdag voor de eerste keer met de groep mee. Ook Perr Schuurs sluit weer aan bij de groepstraining. De centrale verdediger moest zich afgelopen zaterdag in het thuisduel met Vitesse al na een half uur laten wisselen met een schouderblessure en werkte in de afgelopen dagen individueel aan zijn herstel.

De meeste aandacht bij Ten Hag gaat momenteel dan ook uit naar de twee controlerende middenvelders voor zijn verdediging. Kudus is waarschijnlijk niet tijdig fit. Daar tegenover staat de terugkeer van Ryan Gravenberch, die door ziekte de laatste twee duels moest missen. Zijn afwezigheid was volgens Ten Hag zeker af te zien aan het spel van Ajax. Een meevaller voor de Amsterdammers is dat de rode kaart van Edson Álvarez geseponeerd is.

'In de hele voorbereiding hebben we met een bepaald blok op het middenveld gespeeld', aldus Ten Hag. 'Dan is het heel vervelend dat een hele bepalende speler als Ryan vervolgens wegvalt. Daardoor was ons opbouwspel in de afgelopen wedstrijden wat stroperig. Dat ging in de voorbereiding juist heel erg goed. Het middenblok is gewoon heel erg belangrijk in onze speelstijl, dat is de kop van je elftal. Daar wordt veel bedacht en daarom is het fijn dat Ryan weer terug is. Aan de andere kant was het wel een voordeel dat we een aantal andere spelers op die positie hebben kunnen laten spelen, zoals Mohammed Kudus en Jurgen Ekkelenkamp. Die kennen steeds meer de automatismen en kunnen zodoende ook makkelijker in het team komen.'

Al eerder ging Erik ten Hag in op de Champions League-loting van Ajax:

Transferperikelen bij Ajax: 'Aanjager Klaassen heeft in het buitenland bijgeleerd'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.