Ajax raakt meesterscout en ontdekker Ibrahimovic, Eriksen en Dolberg kwijt

Reacties

John Steen Olsen beëindigt aan het einde van de maand zijn dienstverband bij Ajax. De meesterscout speurde de afgelopen 25 jaar de Scandinavische velden af ten faveure van de Amsterdammers. Diverse topvoetballers werden door de Deen ontdekt.

Ajax raakt meesterscout en ontdekker Ibrahimovic, Eriksen en Dolberg kwijt

Zlatan Ibrahimovic, Markus Rosenberg, Christian Eriksen en recent Mohamed Daramy kwamen allemaal via Olsen onder het oog van Ajax. 'Ik kan bevestigen dat ik per 1 juli stop', gaf hij echter aan tegenover het Deense medium BT. Sinds 1997 was hij actief voor de landskampioen, toen toenmalige trainer Morten Olsen hem in de hoofdstad introduceerde.

Vlak na de eeuwwisseling hielp Olsen Ibrahimovic naar Amsterdam. De Zweed werd overgenomen van Malmö FF. Na die transfer noemde de spits de scout veelvuldig zijn tweede vader. Ook Rosenberg - iets minder succesvol - kwam via Olsen binnen.

Later kwam de oud-speler van Feyenoord vooral met Denen aan in Amsterdam. Behalve Eriksen en Daramy omvatte zijn lijstje spelers ook Nicolai Boilesen, Kasper Dolberg, Viktor Fischer en Lucas Andersen. Nu is het echter voorbij. Olsen heeft aangegeven op 79-jarige leeftijd nog van zijn pensioen te gaan genieten.

Olsen werd zelf in de jaren '60 international van Denemarken. Uiteindelijk kwam hij tot zeventien interlands en drie doelpunten. Zijn clubcarrière leidde hem onder meer langs Feyenoord en Malmö FF.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.