Ajax-PSV is voor Sangaré ook een Ivoriaanse broederstrijd: 'Hij is mijn maat'

Reacties

Voor Ibrahim Sangaré draagt de kraker Ajax-PSV ook een element van een Ivoriaanse broederstrijd in zich. Want Sébastien Haller is op een ander vlak zijn maatje.

Ajax-PSV is voor Sangaré ook een Ivoriaanse broederstrijd: 'Hij is mijn maat'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
PSV
PSV

'Ajax tegen PSV is altijd een wedstrijd geweest met veel spanning en hindernissen. Het is een soort derby en derby's moet je winnen. Het is onze belangrijkste concurrent', zegt de middenvelder tegen ESPN.

Voor de controleur is de uitkomst van de kraker niet beslissend voor de strijd om het kampioenschap. 'Het verschil is maar een of twee punten. We spelen tot het eind van het seizoen om de titel', aldus Sangaré.

Voor de international van Ivoorkust is er meer dan alleen de strijd tegen de grootste concurrent. Hij staat zondag tegen zijn landgenoot Haller. 'Ja, dat is mijn maat. We zijn concurrenten. We plagen elkaar. Maar als we op het veld staan, is het ieder voor zich. Dan wil je alleen maar winnen. Dan is het die beste die wint, maar we blijven vrienden. We wisselen niet zoveel woorden uit, maar in het Ivoriaanse elftal kunnen we veel praten en uitwisselen.'

Sangaré heeft zich ontpopt tot belangrijke kracht op het Eindhovense middenveld. Daarmee heeft hij zich gerevancheerd voor zijn eerste PSV-jaar, waarin hij te maken kreeg met kritiek. 'Vorig jaar was ik nog een nieuweling in het land en in de competitie. Nu ben ik meer gewend en weet ik een beetje hoe het er hier aan toegaat. Sporters krijgen altijd kritiek. Ik richt me altijd op mezelf en mijn harde werken werpt zijn vruchten af.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.