Ajax, PSV en Feyenoord zorgen voor primeur met valse start

Reacties

De teleurstellende seizoenstart van Ajax, PSV en Feyenoord is een unicum deze eeuw. De traditionele topdrie verspeelde de eerste speelronde van de Eredivisie punten, dat gebeurde 31 jaar geleden voor het laatst.

Ajax, PSV en Feyenoord zorgen voor primeur met valse start

Ajax beleefde zaterdagavond, net als vorig seizoen, een valse start. Op bezoek bij Vitesse kwamen de Amsterdammers niet verder dan een 2-2 gelijkspel. PSV ging later op de avond op bezoek bij FC Twente, maar profiteerde niet: 1-1.

Feyenoord had zondag daardoor een uitgelezen kans om de titelfavorieten direct op een achterstand van twee punten te zetten. Promovendus Sparta Rotterdam kwam op bezoek in De Kuip en leek een ideaal slachtoffer, maar beet van zich af. Dankzij een late goal van Sam Larsson werd het 2-2.

Zodoende hebben Ajax, PSV en Feyenoord voor het eerst sinds het seizoen 1988/89 puntenverlies geleden in de eerste speelronde. Destijds speelden Feyenoord en PSV tegen elkaar bij de seizoensouverture.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Interview met Daley Blind na de remise van Ajax tegen Vitesse
Verslaggever Tom Knipping blikt terug op de wedstrijd tussen FC Twente en PSV
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.