Ajax presenteert Martínez: 'Hij heeft een Tagliafico-mentaliteit'

Reacties

Ajax heeft de komst van Lisandro Martínez bevestigd. De 21-jarige verdediger tekent in Amsterdam een contract tot medio 2023, met een optie op nog een jaar.

Ajax presenteert Martínez: 'Hij heeft een Tagliafico-mentaliteit'

De komst van de Argentijn kondigde zich al enige tijd aan, maar is nu dus ook door Ajax officieel gemaakt. Martínez komt over van Defensa y Justicia en heeft één interland voor het Argentijnse nationale elftal achter zijn naam. Directeur spelersbeleid Marc Overmars geeft op de clubsite van Ajax uitleg over de aankoop.

'Martínez is een linksbenige speler die achterin op meerdere posities uit de voeten kan. Hij is een verdediger die graag vooruit wil voetballen. Hij brengt een bepaalde mentaliteit mee die we hier goed kunnen gebruiken, vergelijkbaar met wat zijn landgenoot Nicolás Tagliafico hier laat zien. En Lisandro is nog jong, dus we verwachten dat hij zich de komende jaren verder gaat ontwikkelen tot een nog betere speler.'

Martínez is na Razvan Marin (Standard Luik), Kjell Scherpen (FC Emmen) en Kik Pierie (SC Heerenveen) de vierde versterking voor het seizoen 2019/20. De verdediger treft in Amsterdam met Tagliafico en Lisandro Magallán twee landgenoten. Ajax betaalt zeven miljoen euro voor de linksbenige verdediger.

De 1.78 meter lange Martínez kan centraal achterin en op de linksbackpositie uit de voeten. Hij heeft 47 duels in de Argentijnse competitie gespeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.