Ajax-plaaggeest Cucurella op weg naar de top, maar niet bij Barcelona

Reacties

Het ziet er niet naar uit dat Getafe-middenvelder Marc Cucurella na dit seizoen terugkeert naar Barcelona. De vraag is waar de toekomst van de Spanjaard dan wél ligt.

Ajax-plaaggeest Cucurella op weg naar de top, maar niet bij Barcelona
© Pro Shots

De 21-jarige Cucurella kan tevreden terugkijken op wat hij dit seizoen tot dusver heeft laten zien. De man met de opvallende haardos is een sterkhouder bij Getafe en heeft als kilometervreter de aandacht getrokken van verschillende vermogende clubs uit het buitenland. Volgens geruchten hebben Chelsea en Napoli meer dan gemiddelde belangstelling voor Cucurella. Eerder werden ook Arsenal en Tottenham Hotspur al genoemd.

Mocht deze interesse echt concreet worden, dan moet er onderhandeld worden met Getafe. De club uit de voorstad van Madrid huurt Cucurella dit seizoen van Barcelona, maar wist bij de onderhandelingen met de Spaanse kampioen een optie tot koop te bedingen. Volgens Marca heeft Getafe inmiddels van deze optie gebruik gemaakt en Cucurella definitief binnengehaald.

Hier moest de bescheiden transfersom van zes miljoen euro voor op tafel gelegd worden. Bij een eventuele volgende transfer voor de man die een ware plaaggeest was voor Ajax in de knock-outfase van de Europa League zal deze transfersom veel hoger liggen. Barcelona staat dan overigens zeker niet met lege handen: het ontvangt liefst veertig procent van een mogelijke volgende transfersom. Dat is toch wel de moeite.

© Pro Shots

Met het opnemen van deze clausule lijkt Barcelona toch wel degelijk rekening te hebben gehouden met een flinke waardestijging voor Cucurella, die een merkwaardige start van dit seizoen kende. De middenvelder annex linksback kwam bij Barcelona niet verder dan zeven minuten in het eerste elftal (in de Copa del Rey-wedstrijd tegen Real Murcia in oktober 2017) en vertrok in het afgelopen voetbaljaar naar Eibar. Die club huurde de Spanjaard, met een optie tot koop.

Cucurella maakte indruk bij Eibar en de optie tot koop werd gelicht. Barcelona had echter een terugkoopclausule, waar het al kort na de definitieve transfer naar Eibar gebruik van maakte. Eibar had twee miljoen euro betaald om Cucurella definitief te binden en ontving nu een transfersom van vier miljoen euro van Barcelona. Even werd er gedacht dat Cucurella in Camp Nou de stand-in voor Jordi Alba zou worden, maar drie dagen nadat Barcelona hem had teruggekocht, vertrok de vleugelspeler alweer. Ditmaal naar Getafe: opnieuw op huurbasis met een optie tot koop.

Nu Getafe volgens Marca gebruik heeft gemaakt van deze optie, en Barcelona deze keer niet de mogelijkheid heeft om Cucurella terug te kopen, is de rol van de Spaanse kampioen in de toekomst van de mannetjesputter uitgespeeld. Nu is het afwachten wat er komende zomer gaat gebeuren: blijft Cucurella bij Getafe, of krijgt hij zijn gewenste stap omhoog? Barcelona ziet niet voor het eerst een uitgezwaaide jeugdspeler via een omweg alsnog de top bestormen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Marc Cucurella
Meer over Marc Cucurella
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.