Ajax-opponent Union Berlin sluit de dag van mislukte Isco-transfer toch nog goed af

Reacties

Union Berlin heeft zich dinsdagavond ten koste van VfL Wolfsburg geplaatst voor de kwartfinale van het Duitse bekertoernooi. Zo werd de zure nasmaak van het mislopen van de spectaculaire komst van Isco toch nog enigszins weggespoeld. 

Ajax-opponent Union Berlin sluit de dag van mislukte Isco-transfer toch nog goed af
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
2 - 1
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Deze Deadline Day moest een bijzondere dag worden voor Union Berlin, dat rekende op het binnenhalen van Isco. De Spaanse middenvelder zou de meest spectaculaire aanwinst uit de geschiedenis van de club gaan worden. Op het laatste moment ketste de transfer echter af. De twee partijen wezen naar elkaar als reden voor het klappen van de deal.

Bij de bekendmaking van de opstelling voor de bekerwedstrijd tegen Wolfsburg kon RB Leipzig het niet laten om plagerig te vragen waar Isco was. De reactie vanuit Berlijn was minstens zo villein. 

Zonder Isco, maar met Danilho Doekhi en Sheraldo Becker, begon Union Berlin niet goed aan de thuiswedstrijd tegen Wolfsburg. Luca Waldschmidt zette de bezoekers al snel op een 0-1 voorsprong. Union Berlin reageerde vlug, met een goal van Robin Knoche uit een ingestudeerde corner, en vervolgens hielden de ploegen elkaar lange tijd in evenwicht.

Ruim tien minuten voor tijd viel de beslissing. Becker had een aandeel in de winnende goal: hij legde de bal klaar voor Kevin Behrens, die de 2-1 op het scorebord bracht. Union Berlin kwam even hierna met tien man te staan, vanwege een tweede gele kaart voor Niko Giesselmann, maar Wolfsburg slaagde er niet in om nog van de overtalsituatie op het veld te profiteren.

Door de overwinning zit Union Berlin, de nummer twee van de Bundesliga, in de kwartfinale van het Duitse bekertoernooi. De hoofdstedelingen zijn ook nog actief in Europa en spelen in de tussenronde van de Europa League tegen Ajax. De eerste ontmoeting met de Amsterdammers is over twee weken. 

de doelpunten in beeld

Overige uitslag:

Paderborn
Paderborn
1 - 2
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.