Ajax-opponent Getafe versterkt zich met Braziliaanse aanvaller

Reacties

Getafe heeft dinsdag de tweede versterking van deze winterse transferperiode gepresenteerd. De Braziliaans spits Deyverson komt op huurbasis over van Palmeiras.

Ajax-opponent Getafe versterkt zich met Braziliaanse aanvaller
© Pro Shots

Deyverson is na Stoke City-middenvelder Oghenekaro Etebo al de tweede speler die Getafe in januari huurt. De tegenstander van Ajax in de zestiende finale van de Europa League heeft in de gesprekken met Palmeiras tevens een optie tot koop bedongen.

Voor Deyverson is Getafe zeker niet de eerste club in Europa. Via Benfica B belandde de 28-jarige aanvaller bij Belenenses, dat hem in 2015 een half jaar verhuurde aan 1. FC Köln. Daarna vervolgde hij zijn weg naar Spanje, waar hij voor Alavés en Levante speelde.

Spelersprofiel

Deyverson


Geboortedatum:
8 mei 1991
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Rio de Janeiro
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,87 m
Gewicht:
80 kg
Huidige club:
Cuiabá

In 2017 keerde Deyverson terug naar Brazilië, toen Palmeiras vijf miljoen euro voor hem neertelde nadat hij namens Alavés zeven keer had gescoord in La Liga. Ook in eigen land bleef de 1 meter 87 lange spits scoren. Na 85 duels staat de teller op 23 goals.

Nu mag Deyverson het dus weer laten zien in Spanje en eind februari mogelijk ook tegen Ajax in de Europa League. Bij Getafe gaat de Braziliaan concurreren met Spaans international Jaime Mata, clubtopscorer Ángel Rodríguez en aanvoerder Jorge Molina.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Getafe
Meer over Getafe
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.