Ajax ontsnapt na goal Zirkzee aan doemscenario in Youth League

Reacties

Ajax Onder-19 heeft zich woensdag ondanks een 1-2 nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van Bayern München geplaatst voor de achtste finale van de Youth League. De Amsterdammers eindigden op doelsaldo bovenaan in Groep E, terwijl voor de Duitsers het toernooi ten einde is.

Ajax ontsnapt na goal Zirkzee aan doemscenario in Youth League

Ajax ging als koploper van Groep E de wedstrijd in, maar kon nog naast de groepswinst en zelfs naast de tweede plaats en dus een ticket voor de play-offs grijpen als Benfica zou winnen van AEK Athene en Bayern met minimaal vier doelpunten verschil van de Amsterdammers. De drie ploegen zouden dan op elf punten staan en het onderlinge doelsaldo zou dan de doorslag geven.

De ploeg van trainer John Heitinga maakte lang geen beste indruk tegen Bayern, maar kreeg nog wel een van de eerste kansen van de wedstrijd. Brian Brobbey zette een sprint in en ging op het doel van Bayern af. Keeper Christian Früchtl keerde zijn inzet met de voet en in de rebound raakte Jurgen Ekkelenkamp de bal verkeerd. Daarna nam Bayern de controle over. Doelman Issam El Maach moest enkele malen in actie komen.

De sluitpost van Ajax had 24 minuten het nakijken. Verdediger Sven Botman kopte de bal in de voeten van Shabani, die na een combinatie met Joshua Zirkzee op het Amsterdamse doel af ging. De aanvallende middenvelder werkte de bal door de benen van El Maach in het doel: 0-1. Daarna voorkwam de doelman nog meerdere malen dat het bij rust al 0-2 stond door pogingen van Zirkzee en rechtsback Josip Stanisic te keren.

Gezien het spelbeeld was een 0-4 van Bayern niet ondenkbaar en Zirkzee verdubbelde na ruim een uur de marge door op aangeven van Daniel Jelisic binnen te tikken. Kort daarna voerde Heitinga een driedubbele wissel door. Onder anderen Sontje Hansen kwam in de ploeg voor Ekkelenkamp en hij had een aandeel in de Amsterdamse aansluitingstreffer. Victor Jensen speelde hem aan, waarna hij Brobbey vond die succesvol afdrukte: 1-2. Hierdoor moest Bayern drie keer scoren om bovenaan te kunnen eindigen, maar dat lukte niet meer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zirkzee stelt zichzelf voor: 'Over twee jaar in hoofdmacht Bayern'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.