Ajax ontsnapt aan Europees duel zonder publiek

Reacties

Ajax heeft diverse boetes gekregen van de Europese voetbalbond. Dat maakt de Amsterdamse voetbalclub vrijdagavond bekend.

Ajax ontsnapt aan Europees duel zonder publiek
© Pro Shots

De Amsterdammers melden op de website dat de UEFA Ajax beboet heeft vanwege misdragingen tijdens de wedstrijden van vorige maand tegen Getafe. In het uitduel werd de Braziliaan Deyverson na een goal geraakt met een aansteker gegooid uit het uitvak. Ook bij de return in Amsterdam was sprake van een verhitte sfeer.

'De Europese voetbalbond heeft voor het vernielen van stoeltjes en het gooien van voorwerpen een straf opgelegd met een totaalbedrag van €53.250', zo meldt Ajax.

De Amsterdamse club heeft al actie ondernomen. 'De verantwoordelijken zijn geïdentificeerd, Ajax zet de procedure in gang om de sancties op hen te verhalen.'

Ajax komt met de boete goed weg. Er bestond immers de vrees voor een zwaardere straf. 'Naar aanleiding van ordeverstoringen en vernielingen in oktober vorig jaar bij het uitduel met Valencia in de Champions League, had Ajax nog een voorwaardelijke straf openstaan van één wedstrijd zonder bezoekende supporters. Deze maatregel wordt nu niet opgelegd maar blijft wel van kracht', zo legt de club uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.