Ajax ondanks gemiste strafschop Gustafson onderuit tegen FC Utrecht

Ajax heeft woensdag in een besloten oefenduel op De Toekomst verloren van FC Utrecht. Moussa Sylla maakte vijf minuten voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1.

Drie dagen na de gewonnen competitietopper tegen PSV gaf Erik ten Hag in het duel met Utrecht al zijn basisspelers rust. Van de spelers die zondag op het veld verschenen kwamen alleen Devyne Rensch, Davy Klaassen en Danilo in actie. Charlie Setford stond bij de Amsterdammers op doel en hij werd kort voor de onderbreking geklopt door Sylla.

In de tweede helft kreeg Utrecht de kans om de score verder uit te bouwen, onder meer via een strafschop. De inzet van Simon Gustafson werd echter gekeerd door Setford. Zo werd Sylla de matchwinner in Amsterdam.

Bij Utrecht maakte Tommy St. Jago zijn rentree. De verdediger liep kort voor aanvang van dit seizoen een zware knieblessure op, maar is na een maandenlange revalidatie weer inzetbaar.

Opstelling Ajax : Setford; Regeer, Schuurs, Rensch, Baas (46. Salah-Eddine); Klaassen, Taylor, Fitz-Jim (62. Hlynsson), Rasmussen (62. Martha); Danilo (82. Musampa), Daramy (82. Banel)

Startopstelling FC Utrecht : Oelschlägel; Meissen, St. Jago (46. Huizing, 85. Sanches Fernandes), Janssen, Zagre; Van Overeem, Ramselaar, Van den Berg (68. Van der Kust), Gustafson; Sylla, Balk (80. Maddy).