Ajax of Leipzig? Brobbey is heel duidelijk over zijn toekomstwens

Reacties

Brian Brobbey hoopt bij de start van volgend seizoen opnieuw het shirt van Ajax te dragen. De twintigjarige spits aast op een definitieve terugkeer, maar is daarvoor wel afhankelijk van RB Leipzig.

Ajax of Leipzig? Brobbey is heel duidelijk over zijn toekomstwens
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
2 - 2
Ajax
Ajax

De van Leipzig gehuurde spits speelde zondag uit tegen Vitesse zijn elfde competitiewedstrijd voor Ajax sinds zijn terugkeer. Hij maakte in Arnhem alweer zevende Eredivisie-doelpunt van het seizoen, waarin Brobbey dus halverwege de overstap van Leipzig naar Amsterdam maakte.

De Ajacied verscheen na het gelijkspel tegen Vitesse voor de camera van ESPN en werd daar gevraagd naar zijn toekomst. Heeft hij al gesproken met Leipzig? 'Ze hebben me gesproken, ja', aldus Brobbey, die niet kwijtwilde wat er gezegd is. 'Dat is tussen mij en Leipzig, toch?'

De goalgetter maakte duidelijk dat het wat hem betreft komende zomer tot een transfer komt. Brobbey: 'Ik hoop dat het goed gaat komen. Ik weet het nog niet zeker, maar ik hoop het.' Speelt hij zelf ook nog een rol in het onderhandelingsproces? 'Mijn zaakwaarnemer gaat het regelen. Ik ben geen zaakwaarnemer', reageerde de spits.

De verslaggever legde hem voor dat hij zelf toch ook kan aangeven dat hij koste wat het kost terug wil keren bij Ajax? 'Dat is al gezegd', maakte Brobbey duidelijk. Hij was ook positief over de komst van Alfred Schreuder naar Amsterdam. Volgens hem heeft de Ajax-leiding een goede keuze gemaakt in de zoektocht naar een opvolger van Erik ten Hag. 'Ik denk dat hij het goed gaat doen bij Ajax.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.