Ajax neemt per direct afscheid van Tadic

Reacties

Dusan Tadic is geen speler van Ajax meer. Het contract van de 34-jarige aanvoerder is in goed overleg ontbonden. Dat betekent dat Tadic na vijf jaar afscheid neemt van de Amsterdammers.

Ajax neemt per direct afscheid van Tadic
© Pro Shots

Tadic zou zich woensdag melden voor zijn eerste training van het seizoen, maar ontbrak vanwege privé-omstandigheden. De breuk diende zich een dag later aan, toen Tadic zijn gezicht liet zien op de club. Niet op het veld, maar op het kantoor van Sven Mislintat.

De technisch directeur kreeg van zaakwaarnemer Milos Malenovic te horen dat Tadic zijn contract wilde laten verscheuren. Daar heeft Ajax vrijdag gehoor aan gegeven. Dat betekent dat de Serviër transfervrij op zoek kan naar een nieuwe club.

Voor altijd Ajacied
'De beslissing om de club te verlaten is heel moeilijk geweest om te nemen', zegt Tadic op de clubsite. 'Ik geloof echter dat dit het juiste moment is. Ik denk dat het niet alleen goed is voor mij, maar ook voor de club om een ​​nieuwe start te maken. Ik blijf voor altijd Ajacied en hoop snel terug te keren naar Amsterdam, in een andere rol als coach.'

Tadic kwam in de zomer van 2018 binnen bij Ajax en groeide uit tot een van de bepalende gezichten binnen de club. In totaal kwam de aanvaller tot 241 wedstrijden in het shirt van de Amsterdammers. Daarin was hij goed voor 105 doelpunten en 112 assists. Met Ajax legde Tadic beslag op drie landstitels en twee KNVB-bekers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.