Ajax neemt debutant mee naar Champions League-treffen met Lille

Reacties

Erik ten Hag heeft Jurriën Timber voor het eerst opgenomen in de Champions League-selectie van Ajax. De achttienjarige verdediger profiteert van de absentie van Joël Veltman en Daley Blind, die door een schorsing beiden ontbreken voor de wedstrijd van woensdag tegen Lille.

Ajax neemt debutant mee naar Champions League-treffen met Lille
© Pro Shots

Veltman en Blind kregen ieder een rode kaart in de wedstrijd tegen Chelsea, waardoor Ten Hag het zonder hen moet doen in het uitduel met Lille. Timber speelde dit seizoen vijftien wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, allemaal als basisspeler. Hij wacht nog op zijn officiële debuut in het eerste elftal.

Ten Hag kan woensdag een beroep doen op Noussair Mazraoui, die zaterdag tegen Heracles Almelo nog uitviel. Of hij voldoende hersteld is om van meet af aan mee te doen is nog niet duidelijk.

Ajax staat met nog twee wedstrijden te gaan gedeeld bovenaan in de groep. De Amsterdammers hebben zeven punten op zak uit vier wedstrijden, net zoveel als Chelsea en Valencia. Lille verzamelde pas één punt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Valencia
6
3
2
1
9-7
+2
11
2
Chelsea
6
3
2
1
11-9
+2
11
3
Ajax
6
3
1
2
12-6
+6
10
4
Lille
6
0
1
5
4-14
-10
1
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Timber
Meer over Timber
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.