Ajax mist geblesseerde Ziyech in belangrijk uitduel bij AEK Athene

Reacties

Hakim Ziyech heeft bij de Marokkaanse ploeg een verrekking aan de binnenband van zijn rechterknie opgelopen. Hierdoor mist hij volgende week de voor Ajax belangrijke Champions League-wedstrijd tegen AEK Athene.

Ajax mist geblesseerde Ziyech in belangrijk uitduel bij AEK Athene

Ziyech was vrijdag van grote waarde voor Marokko, door twee keer te scoren in de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Kameroen (2-0 zege). De technicus kwam echter niet ongeschonden uit de strijd en keerde vervroegd terug naar Amsterdam. Maandag werd hij onderzocht door de medische staf van Ajax.

De Amsterdamse club meldt nu op de officiële website dat Ziyech een binnenband heeft verrekt en naar verwachting ongeveer twee weken niet inzetbaar zal zijn. Dit betekent dat hij zaterdag ontbreekt in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda (uit), maar ook dat hij niet in actie kan komen tegen AEK Athene, volgende week dinsdag.

In Griekenland kan Ajax zich verzekeren van een ticket voor de knock-outfase van de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag staat na vier groepswedstrijden op acht punten, vier meer dan nummer drie Benfica.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
4
2
0
15-5
+10
14
2
Ajax
6
3
3
0
11-5
+6
12
3
Benfica
6
2
1
3
6-11
-5
7
4
AEK Athens
6
0
0
6
2-13
-11
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.