Ajax met vier spelers hofleverancier in Elftal van de Week

Reacties

Landskampioen Ajax is de hofleverancier in het VI Elftal van de Week van Eredivisie-speelronde 33. Zes andere clubs leveren eveneens een bijdrage.

Ajax met vier spelers hofleverancier in Elftal van de Week
© Pro Shots

Ajax hield in de kampioenswedstrijd tegen SC Heerenveen woensdagavond voor de 22ste keer dit seizoen de nul in de competitie. De volledige defensie in het Elftal van de Week wordt dan ook gevormd door spelers van de Amsterdammers. Speler van de Week Nicolás Tagliafico krijgt gezelschap van Daley Blind en Noussair Mazraoui, die tevens nog kans maakt op de titel Speler van het Jaar. Ook controleur Edson Álvarez hoort bij de elf uitblinkers.

Ook PSV levert meerdere spelers aan het elftal. De Eindhovenaren speelden met name een sterke eerste helft tegen NEC en worden vertegenwoordigd door Ritsu Doan en Érick Gutiérrez. Richard van der Venne en Dimitrios Limnios, die FC Twente Europa in schoot, completeren het middenveld. Onder de lat staat Sparta-doelman Maduka Okoye. De Nigeriaan hield zijn ploeg andermaal op de been in de degradatiekraker tegen PEC Zwolle met een aantal uitstekende ingrepen.

De voorhoede van het elftal wordt gevormd door spitsen Loïs Openda en Vangelis Pavlidis. De Griek maakte op bezoek bij FC Utrecht zijn vijftiende en zestiende Eredivisie-doelpunt van het seizoen. Openda staat door zijn doelpunt in Sittard op hetzelfde aantal. Bekijk hieronder alle beoordelingen van speelronde 33.

Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.