Ajax met Magallán, Van Bronckhorst verrast met opstelling

Reacties

Ajax-aanwinst Lisandro Magallán maakt zijn Eredivisie-debuut zondagmiddag in De Klassieker. Bij Feyenoord is er een basisplaats voor Jens Toornstra en dat gaat ten koste van Nicolai Jørgensen.

Ajax met Magallán, Van Bronckhorst verrast met opstelling

Zoals zo vaak kiest Giovanni van Bronckhorst bij een topper voor Toornstra. De veelzijdige middenvelder gaat waarschijnlijk achter Robin van Persie spelen. Steven Berghuis speelt vanaf rechts en Sam Larsson vanaf links. Robin Van Persie vervangt Jørgensen als spits. Laatstgenoemde is het grote slachtoffer van de aanpassing.

Achterin is er één verrassing bij Feyenoord. Jan-Arie van der Heijden is zijn basisplek verloren. Eric Botteghin en Sven van Beek vormen het centrum van de verdediging. Kenneth Vermeer is tegen zijn oude club onder de lat de vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow.

Bij Ajax heeft Erik ten Hag aanpassingen moeten doen door de knieblessure van Nicolás Tagliafico. Daley Blind gaat daardoor als linksback spelen en Magallán is in het hart van de verdediging de partner van Matthijs de Ligt.

Verder zijn er geen verrassingen bij Ajax. Kasper Dolberg is verkozen boven Klaas Jan Huntelaar en David Neres is wederom het slachtoffer van het luxeprobleem van Ten Hag.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; St. Juste, Van Beek, Botteghin, Verdonk; Clasie, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Van Persie, Larsson.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Magallán, Blind; Schöne, De Jong; Ziyech, Van de Beek, Tadic; Dolberg.

De Klassieker begint om 14.30 uur en is op de voet te volgen met deze speciale VI Live. Klik hier voor de pagina met live statistieken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.