Ajax met eeuwrecord op weg naar grootste angstgegner

Reacties

Ajax laat zich in de Eredivisie zien als doelpuntenmachine. Kan FC Utrecht na de onrustige week rond trainer John van den Brom als angstgegner zand in de Amsterdamse motor strooien?

Ajax met eeuwrecord op weg naar grootste angstgegner
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
0 - 3
Ajax
Ajax

Met 29 goals na zeven speelrondes vestigde Ajax een eeuwrecord. Als de Amsterdammers deze lijn voortzetten, dan staat de teller na 34 duels op 141 treffers. Zondag is FC Utrecht de volgende opponent.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De historie biedt echter perspectieven voor de Domstedelingen, die afgelopen seizoen op eigen veld Ajax versloegen in de strijd om de KNVB-beker. Kijkend naar de competitieresultaten sinds de millenniumwisseling, dan zijn de bezoekjes aan FC Utrecht het zwaarst voor Ajax.

Sinds 1 januari 2000 werkte Ajax twintig Eredivisie-duels af in Galgenwaard, waarvan het er liefst tien verloor. Het verliespercentage in Eindhoven ligt lager, omdat PSV-Ajax sinds 2000 één keer vaker werd gespeeld dan FC Utrecht-Ajax. Dat duel ging vorig seizoen immers niet door vanwege het afbreken van de competitie.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van FC Utrecht - Ajax?
  • 17% Zege FC Utrecht (227 stemmen)
  • 10% Gelijkspel (133 stemmen)
  • 72% Zege Ajax (946 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.