'Ajax meldt zich plots': wordt dit de langste veldspeler van de Eredivisie?

Reacties

Ajax heeft zich verrassenderwijs gemengd in de strijd om Lorenzo Lucca, zo melden diverse media in Italië. De 21-jarige spits van Pisa leek op weg naar Bologna, dat inzette op een verhuurperiode van een seizoen met een optie tot koop van tien miljoen euro. Ajax heeft een verhuurperiode met een hogere koopoptie van elf à twaalf miljoen euro in gedachten. Daar zou een huursom van ruim een miljoen euro bovenop komen. 

'Ajax meldt zich plots': wordt dit de langste veldspeler van de Eredivisie?
© Pro Shots

Vanuit Italië wordt gemeld dat Ajax een formeel voorstel heeft gedaan. Omdat Pisa en Bologna nog geen deal hadden beklonken, kon de kampioen van de Eredivisie tussenbeide komen. De voorkeur van Lucca zou uitgaan naar Ajax. Hij droomt ervan in de Champions League te spelen en treedt graag in de voetsporen van spitsen als Zlatan Ibrahimovic en Luis Suárez, zo klinkt het.

© Pro Shots

Op dit moment heeft Ajax dus uitstekende papieren voor zijn komst. 'Zelfs als Bologna het bod verhoogt, zal de club Lucca opnieuw moeten overtuigen', schrijft Sky Italia. De interesse van Ajax wordt onderschreven door doorgaans betrouwbare journalisten als Gianluca Di Marzio en Fabrizio Romano. Eerstgenoemde maakt eveneens melding van de verhuur met optie tot koop.

Lucca speelt op dit moment in de Serie B met Pisa. Een transfer naar Ajax zou een grote stap zijn, want hij heeft geen ervaring in een competitie op het hoogste niveau. De aanvaller speelde in het seizoen 2017/18 voor Vicenza in de Serie C en verkaste in januari 2020 naar Palermo, waarmee hij uitkwam in de Serie D en de Serie C. Nadat Lucca in het Serie C-seizoen 2020/21 tot 13 doelpunten kwam in 27 wedstrijden, werd hij overgenomen door Pisa en mocht hij zich laten zien in de Serie B. In die competitie noteerde hij vorig seizoen 6 doelpunten en 4 assists in 34 duels.

Lucca mocht zich in september 2021 voor het eerst melden bij Italië Onder-21. Sindsdien speelde hij vijf jeugdinterlands, waarin hij tweemaal scoorde. Hij valt met name op door zijn lengte en kopkracht: de 2,01 meter lange Lucca zou in één klap samen met Henk Veerman (FC Utrecht) de langste veldspeler van de Eredivisie worden, als hij naar Ajax gaat. Doelman Andries Noppert van SC Heerenveen is met zijn 2,03 meter de langste Eredivisionist.

Met Steven Bergwijn, Francisco Conceição en Brian Brobbey werd de voorhoede van Ajax deze zomer al uitgebreid; verder zijn Mohammed Kudus, Steven Berghuis, Mohamed Ihattaren, Dusan Tadic, Mohamed Daramy en Antony inzetbaar in de voorste linie. Ajax heeft echter geen type als Lucca: een targetman die levensgevaarlijk kan worden als hij bediend wordt vanuit de lucht, bijvoorbeeld bij standaardsituaties. Alfred Schreuder liet onlangs aan VI weten nog een spits te zoeken 'die je kan inbrengen in de laatste fase'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.