Ajax mateloos populair op social media, PSV en Feyenoord blijven achter

Reacties

Ajax is ook in 2019 de populairste Nederlandse club op social media. Dit blijkt uit onderzoek van RESULT Sports, dat tweemaal per jaar de cijfers op onder andere Twitter, Facebook en Instagram onder de loep neemt.

Ajax mateloos populair op social media, PSV en Feyenoord blijven achter

Met bijna zes miljoen volgers op diverse kanalen blaast Ajax de concurrentie in Nederland omver. PSV (1,85 miljoen) en Feyenoord (1,49 miljoen) staan een stuk lager op de lijst met 207 clubs. RESULT Sports heeft gekeken naar clubs met een gezamenlijk aantal van 1 miljoen volgers, alleen de traditionele topdrie van Nederland komt aan dat aantal.

Een groot verschil tussen Ajax, PSV en Feyenoord is de Chinese markt. De Amsterdammers hebben op Sina Weibo, hét social platform van China, bijna een miljoen volgers. PSV en Feyenoord zijn niet actief op Weibo. Ajax staat in de lijst op de 51ste plek, PSV en Feyenoord moeten het doen met plek 131 en 156.

De cijfers van Ajax zijn echter niets in vergelijking met de Europese top. Real Madrid en Barcelona scoren het hoogst op social media, beide teams hebben individueel ruim 240 miljoen volgers op alle kanalen. Facebook is veruit het populairste medium voor de Spaanse grootmachten. Manchester United staat derde met ruim 100 miljoen volgers minder dan Barcelona en Real Madrid.

De populairste clubs op social media

1. Real Madrid 243 miljoen volgers
2. Barcelona 240 miljoen
3. Manchester United 137 miljoen
4. Chelsea 90 miljoen
5. Bayern München 79 miljoen
6. Arsenal 76 miljoen
7. Manchester City 72 miljoen
8. Juventus 69 miljoen
9. Liverpool 67 miljoen
10. Paris Saint-Germain 67 miljoen

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.