Ajax maakt opnieuw werk van Sulemana

Reacties

Kamaldeen Sulemana moet na Remko Pasveer de tweede versterking van Ajax worden voor het nieuwe seizoen. Een delegatie van de Amsterdammers verblijft momenteel in Denemarken om de negentienjarige aanvaller over de streep te trekken.

Ajax maakt opnieuw werk van Sulemana
© Imago

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is samen met Hoofd Scouting Henk Veldmate naar Denemarken afgereisd. Het tweetal bekeek onder meer maandag het competitieduel van FC Nordsjaelland met FC Kopenhagen (2-2). De vleugelaanvaller Sulemana scoorde en maakte een gretige indruk.

Sulemana gaf na de wedstrijd tegen Ekstra Bladet aan dat hij wist dat de Ajax-delegatie zou komen. 'Ajax is een goede club. Ik wist al een week dat ze zouden komen, maar dat maakt voor mij geen verschil op het veld. Ze hebben mij al meerdere wedstrijden bekeken, ik denk niet dat deze het verschil maakt en focus me gewoon op mijn spel. Ik voel dat ik klaar ben voor een volgende stap.'

Het is niet de eerste keer dat Ajax in de markt is voor de talentvolle Ghanees. Afgelopen winter hengelde de landskampioen ook al nadrukkelijk naar de buitenspeler, maar tot een akkoord leidde het niet. Dat hoopt Ajax nu wel voor elkaar te krijgen, maar er zijn meer kapers op de kust. Sulemana, die dit seizoen in 26 competitieduels goed is voor tien doelpunten en zes assists, wordt ook begeerd door onder meer Manchester United en Bayer Leverkusen. Vorig jaar haalde Ajax middenvelder Mohammed Kudus van FC Nordsjaelland naar Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer K. Sulemana
Meer over K. Sulemana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.