Ajax loot Real Madrid in achtste finale Champions League

Reacties

Ajax neemt het in de achtste finale van de Champions League op tegen Real Madrid. De Amsterdammers spelen eerst thuis tegen de titelhouder. Dat heeft de loting van maandagmiddag in Nyon uitgewezen.

Ajax loot Real Madrid in achtste finale Champions League

Ajax bereikte de achtste finale door in Groep E van de Champions League als tweede te eindigen achter Bayern München, maar vóór Benfica en AEK Athene. De ploeg van Erik ten Hag verloor in de groepsfase geen enkele wedstrijd: het won tweemaal van AEK, speelde twee keer gelijk tegen Bayern, terwijl de duels met Benfica een overwinning en een gelijkspel opleverden. Ajax eindigde daardoor met twaalf punten uit zes wedstrijden.

Door in de spectaculaire laatste groepswedstrijd tegen Bayern met 3-3 gelijk te spelen, greep Ajax net naast de groepswinst, waardoor het als nummer twee al wist dat het een van de groepswinaars zou treffen. Omdat pouletegenstander Bayern geen optie was, bleven Borussia Dortmund, Barcelona, Paris Saint-Germain, FC Porto, Manchester City, Real Madrid en Juventus over.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tijdens de loting in Nyon kwamen maandagmiddag dus de Madrilenen uit de koker. De Spaanse grootmacht eindigde bovenaan in een poule met AS Roma, Viktoria Plzen en CSKA Moskou, al ging De Koninklijke in de laatste speelronde thuis nog met 0-3 keihard onderuit tegen de Russen. Real won de Champions League de afgelopen drie jaar, en vier keer in de laatste vijf seizoenen.

Ajax speelde in de seizoenen 2010/11, 2011/12 én 2012/13 in de groepsfase ook al tegen Real Madrid. In die laatste jaargang werd het zowel in Spanje als in Nederland 4-1 voor de Spaanse ploeg. Een jaar eerder won Real twee keer met 3-0, een jaar dáár weer voor ging Ajax met 0-2 (thuis) en 4-0 (uit) onderuit.

Ajax zal de eerste wedstrijd op woensdag 13 februari thuis spelen. De return staat gepland op dinsdag 5 maart. In de achtste finale zal de videoscheidsrechter overigens debuteren in de Champions League. De finale zal uiteindelijk op 1 juni gespeeld worden in het Wanda Metropolitano van Atlético Madrid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.