Ajax liet Kaboré lopen, maar sloeg bij Traoré wél meteen toe

Reacties

Rahim Ouédraogo heeft na zijn carrière in Nederland een inmiddels toonaangevende voetbalschool in zijn geboorteland Burkina Faso opgezet. Twee van zijn pupillen mochten zich laten zien bij Ajax, met wisselend resultaat.

Ajax liet Kaboré lopen, maar sloeg bij Traoré wél meteen toe
© Pro Shots

Lassina Traoré en Issa Kaboré zijn de twee paradepaardjes die al voortkwamen uit zijn voetbalschool. De 74-jarige Rob Groener, die Ouédraogo in Nederland begeleidde, zag Kaboré een wedstrijd spelen voor Rahimo FC en stuurde meteen een berichtje naar Marc Overmars. 'Zie hier een fantastische back', appte hij naar de Ajax-directeur, die eerder veelvuldig samenwerkte met de zaakwaarnemer en hem volledig vertrouwt.

De reactie besloeg één woord: 'Stage?' Groener nam Kaboré mee naar Amsterdam, waar de jonge verdediger een goede indruk achterliet. Toch besloot Ajax hem nog geen contract aan te bieden. 'De club had Sergiño Dest en Noussair Mazraoui al en er kwamen een paar talentvolle rechtsbacks aan vanuit de jeugd.' Inmiddels is Kaboré via KV Mechelen terechtgekomen bij Manchester City.

Bij Traoré sloeg Ajax wél meteen toe. Tijdens twee testtrainingen verried de ruwe diamant genoeg glinstering om de technische beleidsbepalers te overtuigen. Na twee jaar bij satellietclub Ajax Cape Town, waar Traoré onder meer op tactisch gebied werd geschoold en naast zijn Franse moedertaal ook Engels leerde spreken, arriveerde hij vorig jaar in Amsterdam. Daar waar hij volgens Ouédraogo perfect past.

'Ik belde Rob een aantal jaren geleden om te zeggen dat ik een heel groot talent had in de academie. En die moet alleen maar naar Ajax, zei ik. Met de juiste begeleiding zag ik hem de top halen. Op gebied van opleiden gaat er in Nederland nog altijd niks boven Ajax. "Ik ga het regelen", zei Rob. En nu zit Lassina hier', zegt de voormalige middenvelder, een twinkeling in zijn ogen terwijl hij naar zijn voetbalzoon tegenover hem knikt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.