Ajax legt ook talent Hansen langer vast

Reacties

Ajax is er opnieuw in geslaagd een talent langer aan zich te binden. De Amsterdammers bereikten overeenstemming met Sontje Hansen over een nieuw contract. De achttienjarige aanvaller zal later op dinsdag zijn handtekening zetten onder een verbintenis tot medio 2023.

Ajax legt ook talent Hansen langer vast
© Pro Shots

Hansen, die afgelopen seizoen op zeventienjarige leeftijd zijn debuut maakte in de hoofdmacht, is de volgende jongeling die zijn toekomst aan Ajax verbindt. Onlangs sloten de Amsterdammers al contractverlengingen af met Ryan Gravenberch, Devyne Rensch, Naci Ünüvar, Kenneth Taylor en Jurriën Timber. Zij maken allemaal deel uit van een veelbelovende generatie, zowel bij Ajax als in de vertegenwoordigende jeugdteams van Oranje.

Hansen stond in de voorbije periode ook in de nadrukkelijke belangstelling van grote Europese topclubs als Manchester City, Juventus en Internazionale, maar het talent koos voor het perspectief in Amsterdam.

De aanvaller doorliep vanaf zijn elfde de jeugdopleiding van Ajax en zal dit seizoen vooral wekelijkse speelminuten gaan maken bij Jong Ajax. Hansen stond in de voorbije periode langs de kant met een enkelblessure, maar is inmiddels hersteld en traint weer volledig mee.

Tijdens het WK Onder-17 in november spraken we met Sontje Hansen:

Sontje Hansen in Brazilië: 'In de spits voel ik me het fijnst'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.