Ajax legt Kudus voor vijf jaar vast

Reacties

Ajax heeft de komst van Mohammed Kudus afgerond. De negentienjarige middenvelder annex aanvaller komt voor een bedrag van ruim negen miljoen euro plus bonussen over van FC Nordsjælland. Hij tekent een vijfjarige verbintenis.

Ajax legt Kudus voor vijf jaar vast
© Getty Images

VI meldde dinsdag al dat de clubleiding in Amsterdam werk maakte van de komst van Kudus, die al langere tijd nadrukkelijk wordt gevolgd door Ajax. De talentvolle Ghanees brak dit seizoen definitief door in Denemarken, waar hij in alle competities elf keer scoorde voor Nordsjælland.

Kudus speelde zich ook in de kijker van clubs als Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Everton, Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur. Onlangs gaf Nordsjælland hem al vrijaf wegens transferperikelen. De laatste twee duels in de play-offs om de titel gingen aan hem voorbij.

In gesprek met VI spraken Kees Luijckx en Tom van Weert, afgelopen seizoen actief in Denemarken, zich al positief uit over de komst van Kudus naar Ajax. De tweevoudig international van Ghana is na de Braziliaan Antony en de teruggekeerde Maarten Stekelenburg de derde nieuweling in Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer M. Kudus
Meer over M. Kudus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.