Ajax laat Spurs weten dat Sánchez niet te koop is

Reacties

Ajax bevestigt dat de club een enorm bod op Davinson Sánchez heeft afgewezen. Tottenham Hotspur heeft veertig miljoen euro over voor de Colombiaanse centrumverdediger, maar de zaakwaarnemers die namens de Londense club optreden hebben te horen gekregen dat Sánchez niet te koop is.

Ajax laat Spurs weten dat Sánchez niet te koop is

De clubleiding van Ajax hoopt de international binnenboord te houden met een salarisverhoging: afgelopen week al kreeg Sánchez een nieuw contract aangeboden. Dat betreft overigens geen verlenging van zijn overeenkomst, die loopt tot medio 2021, maar het bevat sterk verbeterde financiële voorwaarden.

Met de afwerende houding van Ajax volgt de club de lijn die technisch hartlid Dennis Bergkamp onlangs aangaf in Voetbal International. 'We staan er financieel goed voor, dus misschien gaan we de komende tijd gekke beslissingen nemen', zei Bergkamp. 'Dat we een stevig bod van een buitenlandse club weigeren, omdat we voor de kracht van onze selectie kiezen. Dus bij jongens die je per se wilt houden, kun je ervoor gaan liggen. Alleen, tot welke prijs doe je dat in deze krankzinnige markt?' Ajax betaalde vorig jaar vijf miljoen euro om Sánchez los te weken van Atlético Nacional.

In enkele vergelijkbare gevallen ging Ajax in het verleden bij verhoogde aanbiedingen alsnog overstag. Tien jaar geleden proostte de clubleiding met Wesley Sneijder op een verlengd verblijf in Amsterdam, waarna Real Madrid de middenvelder voor 27 miljoen euro wegkocht.

Vorig jaar meldde Ajax dat Arek Milik geen transfer zou gaan maken, twee weken later was de transfer van de Poolse spits naar Napoli een feit, voor het recordbedrag van 32 miljoen euro.

Bekijk alle mutaties bij Ajax in ons transferoverzicht

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.