Ajax laat Onana training hervatten bij beloften

Reacties

Andre Onana mag vanaf komende zaterdag de training hervatten bij Ajax, maar zal dat niet doen bij het eerste elftal. De Amsterdamse club maakt donderdag bekend dat de keeper zich moet melden bij Jong Ajax en daar zijn plek in de hoofdmacht moet verdienen.

Ajax laat Onana training hervatten bij beloften
© Pro Shots

De dopingschorsing van Onana werd eerder verkort tot negen maanden en loopt op 4 november af. De doelman mag twee maanden eerder al de training hervatten, komende zaterdag dus. Tot aan Deadline Day was het de vraag of Onana bij Ajax zou blijven, aangezien zijn contract volgend jaar afloopt en gesprekken over een verlenging nog niets hebben opgeleverd.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars legt op de clubsite van Ajax uit waarom Onana vooralsnog niet bij het eerste mag meetrainen. 'We hebben besloten dat Andre gaat starten met keeperstraining en groepstraining bij Jong Ajax. Of hij op termijn in aanmerking komt voor het eerste elftal is de vraag. Wij zijn inmiddels verder gegaan zonder hem en hebben tijdens zijn schorsing twee keepers aangetrokken. Een ervaren en een talentvolle, die laatste met het oog op onze toekomst. De selectie is aan het seizoen begonnen en zit middenin een groepsproces.'

Onana heeft 204 wedstrijden voor Ajax achter zijn naam staan. Die tegen AZ op 31 januari (0-3 zege) is voorlopig zijn laatste geweest voor de Amsterdamse club. Onlangs was Olympique Lyon concreet voor de Kameroener, maar Onana legde het aanbod van de Franse club naast zich neer.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.