Ajax-kwelgeest beslist spannende Copa Libertadores-finale

Reacties

Palmeiras heeft zaterdagavond (Nederlandse tijd) de Copa Libertadores gewonnen door Flamengo te verslaan in de finale. Niemand minder dan Deyverson, die vanwege zijn gedrag nog welbekend is bij Ajax-supporters, besliste de eindstrijd met een goal in de verlenging.

Ajax-kwelgeest beslist spannende Copa Libertadores-finale
© Pro Shots
Palmeiras
Palmeiras
nv
2 - 1
Flamengo
Flamengo

De finale om de Copa Libertadores werd in Montevideo, Uruguay afgewerkt en was een finale tussen de winnaars van 2019 en 2020. Palmeiras won het toernooi vorig jaar en scoorde in die finale pas in de 99ste minuut voor het eerst. Dit jaar was het al na vijf minuten raak. Mayke legde terug vanaf de zijlijn en Raphael Veiga schoot hard raak.

Dit leek lang de winnende treffer te worden, maar twintig minuten voor tijd sloeg Flamengo toe via finalespecialist Gabriel Barbosa. De spits faalde als speler hopeloos in Europa, maar heeft sinds zijn terugkeer in Brazilië de absolute topvorm weer te pakken. Twee jaar geleden bezorgde hij Flamengo nog de Copa Libertadores door tweemaal te scoren in de finale, nu sleepte hij er een verlenging uit met een schot tussen de keeper en de paal in.

Die verlenging verliep echter dramatisch voor Flamengo. Voormalig PSV-jeugdspeler Andreas Pereira ging gigantisch in de fout na een terugspeelbal van David Luiz. Hij verslikte zich in de bal, waardoor Deyverson kon ontsnappen. De spits wordt zeker in Amsterdam als kwelgeest gezien, na zijn gedrag tijdens de knock-outwedstrijden in de Europa League in 2020. Toen schakelde Getafe Ajax uit in een duel vol tijdrekken. Deyverson liet zien dat hij zijn streken nog niet verleerd was. Zo ging hij in de slotfase van het duel naar de grond nadat hij in de rug werd geduwd, door de scheidsrechter (zie video onder). Voor dat vreemde moment had de spits zijn glansrol al gepakt: hij bleef kalm en schoot via de keeper Palmeiras naar de derde eindzege in het Copa Libertadores-toernooi.

De Brazilianen wonnen het toernooi vorig jaar dus ook al. Palmeiras is pas de eerste club sinds Boca Juniors (2000-2001) die de beker tweemaal achter elkaar wint. Recordwinnaar Independiente (zevenmaal) won de Copa Libertadores tussen 1972 en 1975 vier keer achter elkaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.