'Ajax krijgt volgend seizoen vermoedelijk de grootste klappen'

Reacties

Directeur Serge Rossmeisl van de Federatie Betaald Voetbalorganisaties (FBO) gaat in de nieuwe VI uitgebreid in op de financiële impact van de coronacrisis.

'Ajax krijgt volgend seizoen vermoedelijk de grootste klappen'
© Pro Shots

Het gaat onder meer over de praktische problemen waar clubs tegenaan lopen en de schade die de hele Nederlandse voetbaleconomie lijdt. Rossmeisl maakt inzichtelijk dat ook een kerngezonde club als Ajax keihard zal geworden geraakt.

'Als we kijken naar volgend seizoen, dan krijgt Ajax vermoedelijk de grootste klappen. Het is een reëel scenario dat er in elk geval tot 1 januari geen publiek in de stadions mag komen. Ajax heeft het grootste stadion, met veel skyboxen en veel businessplaatsen. Het gaat heel veel pijn doen als die leeg blijven', vertelt Rossmeisl.

'Daarbij moeten we nog maar afwachten wanneer er een nieuw Champions League-seizoen gaat beginnen. Tot die tijd zullen er geen Europese gelden binnenkomen. En wat denk je van de transfermarkt? Het is niet moeilijk te voorspellen dat die voorlopig zal instorten en Ajax zal daar hard door worden geraakt. Zo heeft iedere club haar verhaal. Over de hele linie zal elke club voorlopig extreem veel omzet kwijtraken. Met een collectieve afspraak kun je juist voorkomen dat je in dit soort individuele discussies verzeild raakt. Ik denk dat je hier als gehele bedrijfstak uit moet zien te komen en daaraan zal iedereen zijn steentje moeten bijdragen.'

Het volledige interview met Serge Rossmeisl is te lezen in de nieuwe VI en staat ook op VI PRO. 'Het grootste probleem is dat we geen stip aan de horizon hebben. Je bent continu als-dan-scenario’s aan het ontwikkelen.'

Dit betekent de coronacrisis voor Ajax, PSV en Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.