Ajax komt inschattingsfout Onana niet te boven tegen Liverpool

Reacties

Ajax is er opnieuw niet in geslaagd om Liverpool te verslaan in de groepsfase van de Champions League. Dinsdagavond ging het weer op schlemielige wijze mis. In de vorige ontmoeting won Liverpool met een minimaal verschil na een eigen doelpunt, ditmaal was Andre Onana de schlemiel.

Ajax komt inschattingsfout Onana niet te boven tegen Liverpool
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 0
Ajax
Ajax

Bij zowel Liverpool als Ajax waren er de nodige verrassingen in de basisopstelling. Bij Ajax was er weer plek voor Edson Álvarez in de basisopstelling, hij startte voor het eerst sinds 4 oktober. Voorin ontbrak Lassina Traoré, trainer Erik ten Hag koos voor Antony, Dusan Tadic en David Neres.

Liverpool-keeper Caoimhin Kelleher maakte zijn Champions League-debuut onder de lat bij de Engelsen, hij verving de tijdens de warming-up afgehaakte Alisson Becker. Ook Roberto Firmino zat op de bank, voorin deed manager Jürgen Klopp een beroep op Sadio Mané, Mohamed Salah, Diogo Jota en Curtis Jones. Laatstgenoemde kwam vanaf het middenveld, waar ook Georginio Wijnaldum opgesteld stond.

Het was Jones die voor het grootste gevaar zorgde in de openingsfase. In de zesde minuut raakte hij de paal na een fout van Davy Klaassen in de opbouw. Na dat dreigende moment kwam Ajax beter in de wedstrijd, maar écht grote kansen bleven - behoudens een kopbal van Klaassen en een schot van Noussair Mazraoui - uit voor de Amsterdammers.

Davy Klaassen baalt na het missen van een kans op Anfield.
© Pro Shots
Davy Klaassen baalt na het missen van een kans op Anfield.

In de rust zal ongetwijfeld de stand bij het andere groepsduel zijn gecheckt, in Italië stond FC Midtjylland verrassend op voorsprong tegen Atalanta Bergamo; gunstig voor Ajax. Mogelijk gesterkt door dit nieuws kwam Ajax goed uit de kleedkamer, wat resulteerde in grote kansen. Eerst kopte Klaassen van dichtbij naast, enkele minuten later raakte Neres de paal uit de rebound na een prima schot van Mazraoui.

Door de grote kansen was het extra pijnlijk dat Liverpool enkele minuten later op voorsprong kwam. Onana dacht een voorzet vanaf rechts over de achterlijn te kunnen laten gaan, maar rekende daarbij buiten Jones. Hij dook op rond de achterlijn en werkte in de 58ste minuut binnen. De klap kwam aan bij Ajax en enkele minuten later had het al 2-0 kunnen worden, ware het niet dat Onana goed op de been bleef in een één op één-duel met Salah.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De stand in Bergamo bleef lang in het voordeel van Ajax, dat echter moest scoren om te profiteren van Atalanta's slippertje. Om iets te forceren bracht Ten Hag met nog twintig minuten te gaan Zakaria Labyad voor Álvarez. Het leverde Ajax weinig op en een stuk zuidelijker in Europa werd gescoord door Atalanta: 1-1. Een doelpunt in de slotfase zou Ajax een flinke boost geven, maar gescoord werd er niet meer op Anfield. De ingevallen Klaas Jan Huntelaar kwam nog wel erg dichtbij, maar zijn inzet werd knap gestopt door Kelleher.

Door het resultaat is Liverpool als eerste in de groep zeker van een ticket voor de achtste finale van de Champions League, Atalanta en Ajax maken volgende week woensdag uit wie het tweede startbewijs pakt. De Amsterdammers moeten volgende week winnen van Atalanta om in de Champions League actief te blijven, het team is in ieder geval zeker van een plek in de knock-outfase van de Europa League.

Ajax
Ajax
0 - 1
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
10-3
+7
13
2
Atalanta Bergamo
6
3
2
1
10-8
+2
11
3
Ajax
6
2
1
3
7-7
0
7
4
FC Midtjylland
6
0
2
4
4-13
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.