Ajax komt weg met boete, fans mogen mee naar Turijn

Reacties

Ajax mag in de Champions League-kwartfinale tegen Juventus gewoon fans meenemen naar Turijn. De UEFA heeft de Amsterdammers alleen bestraft met een boete voor het gedrag bij het bezoek aan Real Madrid, bevestigt de Europese voetbalbond donderdagavond.

Ajax komt weg met boete, fans mogen mee naar Turijn

De UEFA begon ruim twee weken geleden een onderzoek naar de misdragingen van een groep Ajax-supporters in Madrid. Tijdens de uitwedstrijd tegen Real zouden fans veiligheidsnetten hebben vernield en voorwerpen op het veld hebben gegooid.

De disciplinaire commissie van de UEFA oordeelde dat een sanctie op zijn plaats was, maar hield het bij een boete van 23 duizend euro. Ajax moet 15 duizend euro betalen wegens het gooien van objecten en achtduizend voor het aanrichten van vernielingen. 

Schadevergoeding
Ajax meldt dat het daarnaast een schadevergoeding moet betalen aan Real, waarmee het totale bedrag uitkomt rond 60 duizend euro. Middels camerabeelden zijn enkele daders geïdentificeerd. Tegen hen zullen passende maatregelen worden getroffen.

Ajax speelt op woensdag 10 april eerst thuis tegen Juventus, dat zes dagen later de Amsterdamse club verwelkomt in Turijn. Voor de Amsterdammers is het de eerste keer sinds het seizoen 2002/03 dat ze in de kwartfinale van de Champions League staan. 

Dit moet je weten van Ajax' tegenstander Juventus
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.