Ajax keek door São Paulo-rendement Antony heen

Reacties

Hoewel Antony nu al veel indruk maakt en zich afgelopen weekeinde meldde op de imposante lijst van scorende Ajax-debutanten, zijn er nog een paar punten waar de twintigjarige Braziliaan aan moet werken.

Ajax keek door São Paulo-rendement Antony heen
© Pro Shots

'Het Braziliaanse druipt er wel vanaf bij hem. Hij is explosief, in de eerste tien meters razendsnel, maar moet ook diepte in zijn spel krijgen zonder bal', zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars deze week in een uitgebreid VI-verhaal over Antony.

Het is één van de belangrijke verbeterpunten, net als zijn rendement. In 37 officiële duels voor São Paulo kwam Antony tot vier goals en zes assists. In de voorbereiding bij Ajax liet de jeugdinternational zich al wel gelden op een beslissende manier.

'Over het rendement maak ik me geen zorgen. Ik denk dan ook weleens: toen ik negentien jaar was, had ik 34 wedstrijden voor Willem II gespeeld, en één goal. Een kopbal nota bene, tegen De Graafschap, tussen Hans Kraay junior en Ernie Brandts door. Met mijn ogen dicht. Dat geloof ik dus wel. We kijken naar groeipotentie.'

Medespelers
Sowieso is Overmars te spreken over de eerste maanden van Antony in Amsterdam. 'We hadden dit gehoopt, maar niet verwacht. Het valt ook gewoon niet te voorspellen, maar een leuke referentie zijn voor mij altijd de medespelers. Dat ken ik van vroeger uit mijn eigen spelersperiode ook wel: na twee trainingen weet je wat iemand in zijn mars heeft. In Oostenrijk tijdens het trainingskamp sprak ik een paar spelers, die waren duidelijk onder de indruk. Dat is mooi om te vernemen.'

Lees het hele verhaal over Antony in de nieuwe VI en op VI PRO. We reconstrueren onder meer zijn transfer van São Paulo naar Ajax.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Antony
Meer over Antony
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.