Ajax kan RKC treurig Eredivisie-record bezorgen

Reacties

Voor RKC Waalwijk dreigt een twijfelachtig record. De Brabantse promovendus heeft zaterdag tegen Ajax een laatste kans om weg te blijven van die treurige plaats in de Eredivisie-historie.

Ajax kan RKC treurig Eredivisie-record bezorgen
© Pro Shots

De hernieuwde kennismaking van RKC met de Eredivisie heeft nog weinig plezier opgeleverd voor de Brabanders. In de eerste negen speelronden werd één schamel punt gepakt, kwam de ploeg zelf tot slechts acht doelpunten en moesten er liefst 29 goals worden geïncasseerd.

In de Eredivisie was er slechts een van de acht teams met ook één punt na negen duels met een slechter doelsaldo dan het huidige RKC: Telstar in het seizoen 1977/78. De Witte Leeuwen stonden toen 22 goals in de min, waar de Waalwijkers qua doelcijfers op min 21 staan.

Dat dieprode doelsaldo doet de vrees vergroten dat RKC de slechtste seizoenstart ooit in de Eredivisie op z'n naam gaat schrijven. Bij een nederlaag tegen Ajax komt de ploeg van trainer Fred Grim in het zeer selecte gezelschap van FC Volendam en Willem II, die respectievelijk in 1963 en 2010 ook na tien duels nog op één punt stonden. Beide ploegen hadden toen eenzelfde negatief doelsaldo als RKC nu al heeft.

Het verleden tegen Ajax biedt weinig houvast voor RKC. In de laatste 603 speelminuten tegen de Amsterdammers scoorden de Brabanders niet. Sterker nog, die laatste goal kwam op naam van Ajacied Daley Blind. De verdediger maakte een eigen doelpunt in de halve finale van de KNVB-beker op 3 maart 2011.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.