Ajax kan Nederlands record PSV naderen in Champions League

Reacties

Ajax probeert zich ten koste van APOEL Nicosia voor de vijftiende keer te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. Daarmee zouden de Amsterdammers het Nederlandse record van PSV naderen.

Ajax kan Nederlands record PSV naderen in Champions League

De Eindhovenaren gaven zestien keer acte de presence in het miljardenbal. Desondanks staat Ajax op de 'eeuwige' ranglijst van de Champions League zeven plaatsen boven PSV: vijftiende om 22ste. Feyenoord is op plek vijftig de op twee na beste Nederlandse club.

Kijken we naar het aantal wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Champions League, dan is Ajax wel de meest ervaren Nederlandse club. De hoofdstedelingen werkten tot nu toe 114 duels in het elitetoernooi af, vier meer dan PSV. De andere Nederlandse clubs komen gezamenlijk tot zestig wedstrijden.

Het heenduel tussen APOEL Nicosia en Ajax begint dinsdag om 21.00 uur. Volgende week woensdag is de return in de Johan Cruijff Arena. Bij een uitschakeling nemen de Amsterdammers deel aan de groepsfase van de Europa League.

Club CL-deelnames CL-duels Plek op eeuwige lijst
PSV 16 110 22
Ajax 14 114 15
Feyenoord 5 36 50
FC Twente 1 6 100
AZ 1 6 108
SC Heerenveen 1 6 120
Willem II 1 6 127

In totaal zijn er in de play-offs zes tickets voor het hoofdtoernooi van de Champions League te verdienen. Dit zijn de affiches:

Di 20 aug. 2019

Wo 21 aug. 2019

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax Vrouwen
Meer over Ajax Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.