Ajax kan inlopen op PSV, Willem II wil lijst prijswinnaars uitbreiden

Reacties

Willem II kan zondag de twaalfde Nederlandse club worden die deze eeuw een prijs verovert. De Tilburgers ontmoeten Ajax in de finale van het TOTO KNVB-bekertoernooi.

Ajax kan inlopen op PSV, Willem II wil lijst prijswinnaars uitbreiden
Willem II
Willem II
0 - 4
Ajax
Ajax

Het bekertoernooi is met elf verschillende winnaars sinds 2000 verantwoordelijk voor die enorme variëteit. Met negentien prijzen is PSV deze eeuw de meest succesvolle Nederlandse club. De Eindhovenaren sleepten onder meer tien landstitels in de wacht.

Ajax volgt met vijftien prijzen op de tweede plaats. De Amsterdammers staan al sinds 2014, toen voor de vierde keer op rij de landstitel werd gepakt, droog. In theorie kan Ajax dit seizoen nog drie prijzen veroveren. De ploeg van Erik ten Hag staat dus in de bekerfinale, leidt de dans in de Eredivisie en maakt na de 0-1 zege bij Tottenham Hotspur serieus aanspraak op een plaats in de Champions League-finale.

In onderstaand overzicht zijn kampioenschappen in de Eerste Divisie niet meegeteld:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Analyse: hoe goed is Alexander Isak precies?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.