Ajax kan borst natmaken voor knokploeg Sporting: topper met dertien kaarten

Sporting Portugal heeft in de aanloop naar het Champions League-duel met Ajax de Portugese topper tegen FC Porto gelijkgespeeld. Nuno Santos maakte het doelpunt voor Sporting, Luis Díaz deed dat voor Porto. De uitploeg kreeg in de laatste minuten een rode kaart: Toni Martínez moest na twee gele kaarten inrukken.

Sporting Lissabon
1 - 1
FC Porto
FC Porto

De openingstreffer viel na ongeveer een kwartier. Pedro Porro gaf de bal vanaf de rechterkant laag voor. Nuno Santos gleed de bal in de linkerhoek binnen: 1-0.

Voormalig FC Twente-speler Jesús Corona was in de tweede helft belangrijk voor de uitploeg. Hij gaf de beslissende pass op Díaz: 1-1. Qua doelpunten bleef het daar in Lissabon bij. Het was verder een vrij onvriendelijke wedstrijd. Er werden in totaal twaalf gele kaarten uitgedeeld. Bij Porto kreeg Martinez in de slotfase binnen twee minuten twee gele kaarten en dus rood.

Yeni Malatyaspor

Een andere Champions League-opponent van Ajax won ruimer: Besiktas. Yeni Malatyaspor werd in Istanbul met 3-0 verslagen. Miralem Pjanic maakte direct zijn basisdebuut. De Belgische spits Michu Batshuayi maakte twee doelpunten (één op aangeven van Pjanic) , Georges-Kevin Nkoudou nam de andere goal voor zijn rekening.

Bij de Turkse topclub viel de 'Knipoog-Kroaat' Domagoj Vida na twintig minuten uit. Ook Alex Teixeira moest voor rust nog gewisseld worden. Het is nog onbekend of beide spelers fit genoeg zijn om eind deze maand aan te treden tegen Ajax.