Ajax kampioen kijkcijfers

Reacties

Ajax en Feyenoord hebben afgelopen seizoen de hoogste kijkcijfers gescoord bij betaalzender FOX. Gemiddeld trokken ze een tv-legioen van dik 420 duizend. Ajax finishte met een neuslengte voorsprong.

Ajax kampioen kijkcijfers

Landskampioen PSV volgt met 313 duizend kijkers op grote achterstand. Opvallend is dat de vierde plaats wordt ingenomen door het gedegradeerde FC Twente. Daarmee raakt FOX een publieksmagneet kwijt. De live-wedstrijden van Willem II werden het slechtst bekeken.

Momenteel vergaderen de clubs over een nieuwe competitieopzet en een herverdeling van de tv-gelden. De topclubs vinden dat de markt zijn werk moet doen, terwijl het rechterrijtje pleit voor meer solidariteit om zo tot een sterkere Eredivisie te komen. Internationaal gezien verdeelt bijna geen competitie het geld zo onevenwichtig als de Eredivisie.

VI bracht alle kijkcijfers in kaart. Ajax trekt 4,6 keer zoveel kijkers als de nummer laatst, maar ontvangt 5,3 keer zoveel tv-geld. Alle uitslagen en analyses lees je in de nieuwe editie van Voetbal International en op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.