Ajax-jeugd pakt titel in veelbesproken mini-Klassieker

Ajax Onder-19 heeft ten koste van Feyenoord de titel gepakt. De vorige week gestaakte wedstrijd werd zaterdag uitgespeeld en eindigde in een 2-0 overwinning voor de Amsterdammers.

Bij de mini-Klassieker ging het vorige week mis op De Toekomst doordat Ajax-supporters ouders van Feyenoord-spelers belaagden nadat zij opveerden bij een kans voor de Rotterdammers. Het sussen door trainers John Heitinga en Dirk Kuijt was tevergeefs. De KNVB oordeelde woensdag dat de wedstrijd zaterdag werd uitgespeeld zonder fans. Ouders van spelers waren wel welkom op het jeugdcomplex van Ajax om getuige te zijn van de zestig minuten voetbal die nog resteerden.

Vlak voor rust kwam Ajax op voorsprong. Anass Salah-Eddine lanceerde Brobbey met een schitterende pass en de spits rondde uit een moeilijke hoek goed af na doelman Joey Koorevaar te hebben omspeeld. Een belangrijke goal, wetende dat Feyenoord aan een punt genoeg had voor de titel en Ajax moest winnen om de rivaal nog te passeren.

De gemoederen liepen na rust hoog op na een overtreding van Orkun Kökçü. Er was een opstootje met ook reservespelers in het veld. Kort nadat de rust was wedergekeerd, vergrootte Ajax de marge na een fout in de Rotterdamse defensie. Naci Ünüvar scoorde: 2-0.

De nederlaag bleek onvermijdelijk voor de ploeg van Kuijt. Ajax bleef overeind bij het slotoffensief en kon het titelfeest vieren, weliswaar zonder supporters door de triestigheden van vorige week. Wouter Burger kreeg bij Feyenoord in de slotminuut nog rood na twee keer geel.