Ajax jaagt op Klaiber en Klaassen

Reacties

In de laatste week van de transferperiode wil Ajax nog zeker twee keer toeslaan. De Amsterdammers hebben het vizier gericht op Werder Bremen-middenvelder Davy Klaassen en FC Utrecht-verdediger Sean Klaiber.

Ajax jaagt op Klaiber en Klaassen
© Pro Shots

Ajax ziet in Klaassen de gewenste versterking voor het middenveld. De 27-jarige Hilversummer, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep en zes seizoenen speelde in de hoofdmacht, ligt nog tot medio 2022 vast bij Werder Bremen. In 2017 verruilde Klaassen de club voor Everton, maar het avontuur in Engeland liep uit op een teleurstelling. Bij Werden Bremen is de zestienvoudig international aan zijn derde seizoen begonnen en is de middenvelder weer helemaal opgeleefd.

Ajax zag in de voorbije weken met Donny van de Beek, Carel Eiting en Razvan Marin drie middenvelders vertrekken uit Amsterdam. Met Klaassen zet Ajax na de succesvolle terugkeer van Daley Blind opnieuw in op de rentree van een kind van de club. De verwachting is dat de Amsterdamse clubleiding in de komende dagen met Werder Bremen om de tafel gaat.

Klaiber
Onlangs gaf Erik ten Hag al aan dat Ajax zich zou begeven op de transfermarkt als Sergiño Dest zou vertrekken. De talentvolle vleugelverdediger tekent deze week een contract bij Barcelona, waardoor de Amsterdammers willen doorpakken. Maandag meldde Ajax zich bij FC Utrecht om de interesse in Sean Klaiber kenbaar te maken.

De 26-jarige rechtsback moet in de hoofdstad de strijd om speelminuten aangaan met Noussair Mazraoui, die door de transfer van Joël Veltman (Brighton & Hove Albion) en de naderende overgang van Dest (Barcelona) twee concurrenten zag vertrekken. De voormalige jeugdinternational heeft in Utrecht nog een verbintenis tot medio 2022.

Klaiber is geen onbekende van Ten Hag. De trainer werkte tussen 2015 en 2018 bij FC Utrecht samen met de vleugelverdediger. Vooral in het laatste seizoen ontwikkelde Klaiber zich steeds meer tot offensieve rechtsback, die zich zowel verdedigend als aanvallend liet gelden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer D. Klaassen
Meer over D. Klaassen
Meer S. Klaiber
Meer over S. Klaiber
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.