Ajax in Qatar: Neres verder dan gedacht

Reacties

Ajax is het trainingskamp in Qatar begonnen met goed nieuws. Quincy Promes – gisteren 28 jaar geworden – en David Neres keerden na blessures terug op het trainingsveld in Doha. Promes, topscorer van Ajax, deed al volop met de groep mee, terwijl Neres na zijn knieoperatie apart trainde. De Braziliaan lijkt echter al een stuk verder in zijn revalidatie dan gedacht. Neres sprintte al redelijk voluit en deed oefeningen op tempo met de bal.

Ajax in Qatar: Neres verder dan gedacht
© Pro Shots

Trainer Erik ten Hag heeft liefst dertig spelers meegenomen naar Qatar. Onder hen de talenten Sontje Hansen, Jurriën en Quinten Timber, Kenneth Taylor, Naci Ünüvar en Danilo. Daley Blind, Zakaria Labyad en Jurgen Ekkelenkamp werken in Amsterdam verder aan hun herstel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ajax traint op trainingscomplex Onaiza Park, met op de achtergrond de skyline van Doha, onder perfecte omstandigheden. Naast de dagelijkse trainingssessies staat er later deze week een wedstrijd tegen Club Brugge op het programma. Naar een vervangende tegenstander voor het afgehaakte Galatasaray wordt nog gezocht.

Over het trainingskamp van Ajax en ook PSV in Qatar is vanwege de schending van de mensenrechten in het gas- en oliestaatje en de doden die zijn gevallen bij de bouw van de WK-stadions al veel gezegd en geschreven. Toch was ook de instabiliteit in het Midden-Oosten na de bomaanslag van de Verenigde Staten op een Iraanse generaal voor Ajax geen reden om niet naar Qatar af te reizen.

De Amsterdammers hebben zich goed laten informeren door het ministerie van buitenlandse zaken en de diverse ambassades. Van een verhoogd risico lijkt geen sprake. Wel heeft Ajax een andere vluchtroute genomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Heel de Eredivisie jaagt op grootverdiener Ajax
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Neres
Meer over Neres
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.