Ajax in kampioenswedstrijd met Berghuis, Brobbey op de bank

Reacties

Ajax begint woensdagavond met Noussair Mazraoui en Steven Berghuis aan zijn kampioenswedstrijd tegen SC Heerenveen. Devyne Rensch en Brian Brobbey verhuizen naar de bank.

Ajax in kampioenswedstrijd met Berghuis, Brobbey op de bank
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Brobbey scoorde afgelopen zondag nog tegen AZ (2-2), maar viel in Alkmaar ook geblesseerd uit. Woensdagavond start hij op de bank. Zijn plek in het team wordt overgenomen door Berghuis, die juist net weer fit is en zondag tegen AZ nog inviel voor Kenneth Taylor. Taylor behoudt zijn basisplaats op het Ajax-middenveld.

Mazraoui start als rechtsback. Hij neemt de plek van Devyne Rensch over en speelt tegen Heerenveen vrijwel zeker zijn laatste thuiswedstrijd voor Ajax. Alles wijst erop dat Mazraoui na dit seizoen transfervrij overstapt naar Bayern München.

Mazraoui vormt een achterhoede met Jurriën Timber, Daley Blind en Nicolás Tagliafo; Maarten Stekelenburg staat op doel. Op het middenveld staan Edson Álvarez, Taylor en Klaassen; Berghuis, Sébastien Haller en Dusan Tadic zijn de aanvallers. Het is onduidelijk of Ajax weer in een 4-4-2-systeem, of toch in 4-3-3 zal beginnen.

Voor Ajax is de thuiswedstrijd tegen Heerenveen de kampioenswedstrijd. Als de Amsterdammers winnen is de landstitel sowieso binnen; bij een gelijkspel of een nederlaag kan er alleen feestgevierd worden als PSV het niet beter heeft gedaan. De Eindhovenaren spelen thuis tegen NEC.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.